Vitello tonnato

Vitello tonnato

BUDETE POTŘEBOVAT

  • 600 g telecí pečeně nebo kýty bez kosti
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 3 kousky bobkového listu a šalvěje
  • 1 mrkev
  • 1 řapík celeru
  • 1 cibule
  • hrst petrželky
  • Na omáčku:
  • 200 g tuňáka Sun&Sea
  • 5 ančoviček Sun&Sea
  • 2 vejce
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1,5 lžíce kapar
  • 120 ml olivového oleje
  • sůl, pepř

120 minut
4 porce

Proslulý italský recept Vitello tonnato. 

1)

Maso svažte kuchyňským provázkem. Marinujte ho přes noc ve víně se 3 kousky bobkového listu a šalvěje. 

2)

Maso i s marinádou dejte do hrnce, přidejte 1 mrkev, 1 řapík celeru,1 cibuli, hrst petrželky a tolik vody, aby bylo maso potopené. 

3)

Pak telecí vyndejte, obsah hrnce uveďte k varu a teprve pak vraťte maso. Potom vařte přikryté pokličkou zvolna asi 1,5 hodiny. 

4)

Odkryjte a maso nechte vychladnout ve vývaru. 

5)

200 g tuňáka Sun & Sea rozmixujte s 5 ančovičkami, 2 uvařenými žloutky, 3 lžícemi citronové šťávy, 1,5 lžícemi kapary a 120 ml oliv. oleje. Nařeďte trochou vývaru (či majonézy) a dochuťte. 

6)

Do mísy střídavě naklaďte na plátky nakrájené maso a omáčku a nechte odležet v lednici. 

7)

Podávejte za pokojové teploty ozdobené kapary.


Přejeme vám dobrou chuť!