Recepty
Tuňákový burger se salátem coleslaw
![](https://sunandsea.cz/wp-content/uploads/2021/07/Baltaxia-156-scaled.jpg)
co bude potřeba
Tuňák ve vlastní šťávě Sun & Sea | 300 g |
---|---|
Česnek | 1 stroužek |
Sušený tymián | 1 lžička |
Sůl | ¼ lžičky |
Uvařená brambora | 150 g |
Strouhanka | 100 g |
Mrkev | 2 ks |
Bílé zelí | ¼ hlávky |
Červené zelí | ¼ hlávky |
Majonéza | 4 lžíce |
Bílý jogurt | 2 lžíce |
Jablečný ocet | 1 lžíce |
Pepř, sůl | podle chuti |
Rukola | 1 hrst |
Hamburgerové bulky se sezamem | 4 ks |
Čerstvý tymián | podle chuti |
![](https://sunandsea.cz/wp-content/uploads/2021/07/Baltaxia-156-scaled.jpg)
Co takhle zkusit něco neobvyklého? Tuňákový burger se salátem coleslaw vás určitě nadchne!
Příprava
Tuňákového burgeru se salátem coleslaw
![](https://sunandsea.cz/wp-content/uploads/2021/07/1Y3A1119-scaled.jpg)
![](https://sunandsea.cz/wp-content/uploads/2021/07/1Y3A1087-scaled.jpg)
- Tuňáka rozmixujte s česnekem úplně najemno. Promíchejte se sušeným tymiánem, solí, pepřem, nastrouhanou bramborou a strouhankou. Ze směsi vytvarujte placičky, které grilujte na rozpáleném grilu 5 minut z obou stran.
- Mrkev a zelí nakrouhejte na nudličky. Osolte a nechte 10 minut odpočinout. Pak vymačkejte přebytečnou vodu. Promíchejte s majonézou, jogurtem, jablečným octem, solí a pepřem.
- Burgerové housky rozpůlte a opečte na suché pánvi dokřupava. Na spodní naneste rukolu, pak burger, salát coleslaw a přiklopte druhou stranou bulky. Hned podávejte.