Recepty
Tuňákový burger se salátem coleslaw

co bude potřeba

30 minut
4 porcí
Tuňák ve vlastní šťávě Sun & Sea 300 g
Česnek 1 stroužek
Sušený tymián 1 lžička
Sůl ¼ lžičky
Uvařená brambora 150 g
Strouhanka 100 g
Mrkev 2 ks
Bílé zelí ¼ hlávky
Červené zelí ¼ hlávky
Majonéza 4 lžíce
Bílý jogurt 2 lžíce
Jablečný ocet 1 lžíce
Pepř, sůl podle chuti
Rukola 1 hrst
Hamburgerové bulky se sezamem 4 ks
Čerstvý tymián podle chuti

 

Co takhle zkusit něco neobvyklého? Tuňákový burger se salátem coleslaw vás určitě nadchne!

Příprava
Tuňákového burgeru se salátem coleslaw

  1. Tuňáka rozmixujte s česnekem úplně najemno. Promíchejte se sušeným tymiánem, solí, pepřem, nastrouhanou bramborou a strouhankou. Ze směsi vytvarujte placičky, které grilujte na rozpáleném grilu 5 minut z obou stran.
  2. Mrkev a zelí nakrouhejte na nudličky. Osolte a nechte 10 minut odpočinout. Pak vymačkejte přebytečnou vodu. Promíchejte s majonézou, jogurtem, jablečným octem, solí a pepřem.
  3. Burgerové housky rozpůlte a opečte na suché pánvi dokřupava. Na spodní naneste rukolu, pak burger, salát coleslaw a přiklopte druhou stranou bulky. Hned podávejte.

Použitý produkt

Přejeme vám
dobrou chuť!