Recepty
Slaný tuňákový koláč se špenátem

co bude potřeba

25 minut
4 porcí

Suroviny na těsto:

Hladký mouka 250 g
Máslo  125 g
Vejce 1 kus
Sůl  půl lžičky
studená vode  podle potřeby

 

Suroviny na náplň:

Tuňák Sun&Sea ve slunečnicovém oleji 200 g
Cibule 1 kus
Prolisovaný česnek 2 stroužky
Čerstvý špenát  125 g
Vejce 3 kusy
Zakysaný smetana 200 g
Sušený tymián lžička
Sůl ¼ lžičky
  Černého mletého pepře  ¼ lžičky

 

 

Slaný tuňákový koláč se špenátem je skvělým tipem pro vaši sváteční tabuli! Bude chutnat celé rodině, má v sobě totiž to nejlepší! Potřebujete půl hodiny volného času a náš Jumbo megapack!

Příprava
Slaného tuňákového koláče se špenátem

  1. Mouku promíchejte se solí a na kostičky nakrájeným máslem. Rukama vytvořte drobenku. Pak přidejte vejce a spojte v těsto. Pokud je potřeba, opatrně přidávejte vodu.
  2. Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte do lednice na hodinu odpočinout.
  3. Na oleji orestujte na kostičky nakrájenou cibuli a česnek. Jakmile se rozvoní, přidejte špenát, nechte zavadnout a poté vychladnout.
  4. Z tuňáka slijte přebytečný olej.
  5. Zchladlý špenát dejte do větší mísy a promíchejte s vejci, smetanou, tuňákem, tymiánem, solí a pepřem.
  6. Těsto rozválejte na plát a vložte do formy vymazané máslem. Okraje těsta odřízněte.
  7. Na těsto vlijte připravenou náplň. Pečte 30-40 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

Použitý produkt

Přejeme vám
dobrou chuť!