Recepty
Pizza s tuňákem a kukuřicí

co bude potřeba

30 minut
2 porcí
Čerstvá droždí ½ balení
Mouka určená na pizzu 500 g
Vlažná voda 250-300 ml
Olivový olej 50 ml
Sůl 10 g
Velký tuňák v olivovém oleji Sun&Sea  200 g
Rajčatové sugo 400 g
Česnek 2 stroužky
Sušené provensálské bylinky 1 lžička
Olivový olej 2 lžíce
Sůl ½ lžičky
 Černý mletý pepř ½ lžičky
Hnědé žampiony 250 g
Velká cuketa 1 kus
Nakládaná kukuřice 1 plechovka
Mozzarella 250 g
Čerstvá bazalka podle chuti

 

Připravte si doma tuňákovou pizzu, na které si pochutná celá rodina!  ????

Příprava
Pizzy s tuňákem a kukuřicí

  1. Nejdříve udělejte kvásek. Droždí rozdrobte do mísy a promíchejte se lžičkou cukru, lžičkou vody a lžičkou mouky. Zakryjte a nechte 15 minut vzejít.
  2. Do kvásku přimíchejte zbylou mouku, zbylou vodu a sůl. V robotu na střední rychlost vypracujte hladké, nelepivé těsto, hněťte nejméně 10 minut. Pak přidejte olivový olej a hněťte dalších 5 minut. Zakryjte a nechte 1 hodinu kynout.
  3. Sugo promíchejte s prolisovaným česnekem, bylinkami, olivovým olejem, solí a pepřem. Žampiony a cuketu nakrájejte na plátky. Kukuřici zceďte od nálevu. Troubu rozehřejte na 250 °C.
  4. Jakmile je těsto vykynuté, rozdělte ho na dva díly a nechte přikryté 20 minut odpočinout. Pak každý kus rozválejte na pečícím papíře do tvaru kruhu. Přendejte na plech, potřete sugem, poklaďte žampiony, cuketou, kousky tuňáka, mozzarellou a kukuřicí. Pečte 15 minut v nejnižší příčce trouby. Pak rozložte natrhanou mozzarellu a pečte dalších 10 minut.
  5. Upečenou pizzu ozdobte čerstvou bazalkou.

Použitý produkt

Přejeme vám
dobrou chuť!