Recepty
Pizza s tuňákem a kukuřicí
co bude potřeba
30 minut
2 porcí
Čerstvá droždí | ½ balení |
---|---|
Mouka určená na pizzu | 500 g |
Vlažná voda | 250-300 ml |
Olivový olej | 50 ml |
Sůl | 10 g |
Velký tuňák v olivovém oleji Sun&Sea | 200 g |
Rajčatové sugo | 400 g |
Česnek | 2 stroužky |
Sušené provensálské bylinky | 1 lžička |
Olivový olej | 2 lžíce |
Sůl | ½ lžičky |
Černý mletý pepř | ½ lžičky |
Hnědé žampiony | 250 g |
Velká cuketa | 1 kus |
Nakládaná kukuřice | 1 plechovka |
Mozzarella | 250 g |
Čerstvá bazalka | podle chuti |
Připravte si doma tuňákovou pizzu, na které si pochutná celá rodina!
Příprava
Pizzy s tuňákem a kukuřicí
- Nejdříve udělejte kvásek. Droždí rozdrobte do mísy a promíchejte se lžičkou cukru, lžičkou vody a lžičkou mouky. Zakryjte a nechte 15 minut vzejít.
- Do kvásku přimíchejte zbylou mouku, zbylou vodu a sůl. V robotu na střední rychlost vypracujte hladké, nelepivé těsto, hněťte nejméně 10 minut. Pak přidejte olivový olej a hněťte dalších 5 minut. Zakryjte a nechte 1 hodinu kynout.
- Sugo promíchejte s prolisovaným česnekem, bylinkami, olivovým olejem, solí a pepřem. Žampiony a cuketu nakrájejte na plátky. Kukuřici zceďte od nálevu. Troubu rozehřejte na 250 °C.
- Jakmile je těsto vykynuté, rozdělte ho na dva díly a nechte přikryté 20 minut odpočinout. Pak každý kus rozválejte na pečícím papíře do tvaru kruhu. Přendejte na plech, potřete sugem, poklaďte žampiony, cuketou, kousky tuňáka, mozzarellou a kukuřicí. Pečte 15 minut v nejnižší příčce trouby. Pak rozložte natrhanou mozzarellu a pečte dalších 10 minut.
- Upečenou pizzu ozdobte čerstvou bazalkou.