Recepty
Pizza s tuňákem a kukuřicí
co bude potřeba
| Čerstvá droždí | ½ balení |
|---|---|
| Mouka určená na pizzu | 500 g |
| Vlažná voda | 250-300 ml |
| Olivový olej | 50 ml |
| Sůl | 10 g |
| Velký tuňák v olivovém oleji Sun&Sea | 200 g |
| Rajčatové sugo | 400 g |
| Česnek | 2 stroužky |
| Sušené provensálské bylinky | 1 lžička |
| Olivový olej | 2 lžíce |
| Sůl | ½ lžičky |
| Černý mletý pepř | ½ lžičky |
| Hnědé žampiony | 250 g |
| Velká cuketa | 1 kus |
| Nakládaná kukuřice | 1 plechovka |
| Mozzarella | 250 g |
| Čerstvá bazalka | podle chuti |
Připravte si doma tuňákovou pizzu, na které si pochutná celá rodina!
Příprava
Pizzy s tuňákem a kukuřicí
- Nejdříve udělejte kvásek. Droždí rozdrobte do mísy a promíchejte se lžičkou cukru, lžičkou vody a lžičkou mouky. Zakryjte a nechte 15 minut vzejít.
- Do kvásku přimíchejte zbylou mouku, zbylou vodu a sůl. V robotu na střední rychlost vypracujte hladké, nelepivé těsto, hněťte nejméně 10 minut. Pak přidejte olivový olej a hněťte dalších 5 minut. Zakryjte a nechte 1 hodinu kynout.
- Sugo promíchejte s prolisovaným česnekem, bylinkami, olivovým olejem, solí a pepřem. Žampiony a cuketu nakrájejte na plátky. Kukuřici zceďte od nálevu. Troubu rozehřejte na 250 °C.
- Jakmile je těsto vykynuté, rozdělte ho na dva díly a nechte přikryté 20 minut odpočinout. Pak každý kus rozválejte na pečícím papíře do tvaru kruhu. Přendejte na plech, potřete sugem, poklaďte žampiony, cuketou, kousky tuňáka, mozzarellou a kukuřicí. Pečte 15 minut v nejnižší příčce trouby. Pak rozložte natrhanou mozzarellu a pečte dalších 10 minut.
- Upečenou pizzu ozdobte čerstvou bazalkou.
Použitý produkt
Přejeme vám
dobrou chuť!
Podobné
recepty
Tuňákový burger se salátem coleslaw
Zapečené těstoviny s rajčaty a tuňákem
Slaný tuňákový koláč se špenátem
Šátečky z listového těsta s tuňákem
Tuňákové muffiny s rajčaty
Pizza s tuňákem a červenou cibulí