Recepty
Tuňákové placičky s ředkvičkovým salátem

co bude potřeba

50 minut
3 porcí

Potřebné suroviny:

Tuňák ve slunečnicovém oleji s bylinkami  240 g 
 Pažitka  1 hrst
 Petrželka kudrnka  1 hrst
 Strouhanka  50 g
 Vejce  1 kus
 Ředkvičky  2 svazky
 Jarní cibulka  1 kus
 Bílý vinný ocet  2 lžíce
 Olivový olej  1 lžíce
 Olej na smažení dle chuti
 Sůl  dle chuti
 Pepř  dle chuti

 

Příprava
Tuňákových placiček s ředkvičkovým salátem

  1. Z tuňáka slijte přebytečný olej.
  2. Pažitku a petrželku nakrájejte najemno. Promíchejte s tuňákem, strouhankou, vejcem, solí a pepřem. Zakryjte a nechte 30 minut odpočinout.
  3. Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky, jarní cibulku na kolečka. Promíchejte s octem a olejem. Podle chuti osolte a opepřete.
  4. Ze směsi vytvořte placičky, které z obou stran restujte na rozpáleném oleji. Podávejte s ředkvičkovým salátem.

Použitý produkt

Přejeme vám
dobrou chuť!