Recepty
Plněné papriky s rýží a tuňákem

co bude potřeba

45 minut
2 porcí
Zauzený tuňák ve slunečnicovém oleji 160 g
Basmati rýže 150 g
Červená paprika 3 kusy
Žlutá paprika 3 kusy
Cibule 1 kus
Česnek 1 stroužek
Rajčatový protlak 80 g
Červené fazole, vařené 200 g
Olej 2 lžíce
Sladká paprika 1 lžička
Sušené chilli 1 lžička
Koření na tacos, nebo chilli con carne 1 lžička

 

Svoláváme všechny milovníky papriky! Všichni určitě musíte vyzkoušet tyhle plněné papriky s rýží a tuňákem. Zdravá pochoutka která zažene i velký hlad.

Příprava
Plněných paprik s rýží a tuňákem

  1. Rýži uvařte doměkka.
  2. Paprikám uřízněte vršky a vyndejte z nich semínka. Tuňák sceďte, 2 lžíce oleje z tuňáka vlijte do pánve.
  3. Cibuli nakrájejte na kostičky, česnek prolisujte. Na oleji orestujte dozlatova. Pak vmíchejte maso a restujte dalších 5 minut. Zasypte paprikou, chilli a kořením na tacos. Poté promíchejte s protlakem, fazolemi, krájenými rajčaty, tuňákem a uvařenou rýží. Osolte.
  4. Směs vložte do vydlabaných paprik. Dejte do pekáče vymaštěného olejem. Pečte 15 minut v troubě vyhřáté na 190 °C.
  5. Hotové papriky zasypte cheddarem a čerstvým koriandrem.

Použitý produkt

Přejeme vám
dobrou chuť!