Recepty
Vaječná omeleta s tuňákem a rajčatovým salátkem

co bude potřeba

15 minut
1 porcí
Sušená rajčata 8 ks
Žlutoploutvý tuňák v olivovém oleji 100 g
Petrželka hladkolistá 1 hrst
Vejce 4 ks
Sůl, černý mletý pepř dle chuti
Máslo 2 lžíce

 

Vaječná omeleta s tuňákem Sun&Sea je chutná a lehká večeře se spoustou živin pro vaše tělo.

Příprava
Vaječné omelety s tuňákem a rajčatovým salátem

  1. Sušená rajčata nakrájejte na menší kousky, petrželku najemno. Z tuňáka slijte přebytečný olej.
  2. Vejce rozmíchejte metličkou tak, aby se úplně spojil žloutek a bílek. Osolte, opepřete a promíchejte se sušenými rajčaty a petrželkou.
  3. Pánev rozehřejte na mírný stupeň. Rozpusťte máslo. Pak vlijte vaječnou směs a vařečkou nebo stěrkou ji stahujte od okrajů směrem ke středu pánve. Jakmile jsou vejce z většiny uvařené, míchat přestaňte a teplotu snižte.
  4. Ve chvíli, kdy je spodní strana omelety pevná, ale horní ještě lehce nedovařená, posypte ji tuňákem. Pak ji krátce nechte dojít pod grilem nebo v troubě rozpálené na 180 °C.
  5. Omeletu podávejte s čerstvou petrželkou.

Použitý produkt

Přejeme vám
dobrou chuť!