Recepty
Tuňákový salát s těstovinami orzo

co bude potřeba

30 minut
4 porcí
Tuňák v olivovém oleji Sun&Sea 1 plechovka
Olivový olej 2 lžíce
Těstoviny orzo 400 g
Voda 1750 ml
Sůl ¼ lžičky
Cherry rajčata 250 g
Okurka ½
Žlutá paprika 1 kus
Bílý vinný ocet 3 lžíce
Čerstvá bazalka 1 hrst
Černý mletý pepř, sůl podle chuti
Uvařte si jednoduchý tuňákový salát s těstovinami orzo, který se perfektně hodí na letní dny! ????

Příprava
Tuňákového salátu s těstovinami orzo

  1. V pánvi rozehřejte olej a těstoviny orzo na něm restujte 2 minuty za stálého míchání dozlatova. Zalijte vodou, osolte a vařte 10 minut, dokud se nevypaří všechna voda a těstoviny jsou stále spíše tvrdší. Pak nechte 5 minut pod pokličkou dojít.
  2. Cherry rajčátka, okurku a papriku nakrájejte na kostičky. Bazalku najemno.
  3. Těstoviny promíchejte s nakrájenou zeleninou, tuňákem, octem a bazalkou. Podle chuti opepřete a osolte. Ozdobte čerstvou bazalkou a hned podávejte.

Použitý produkt

Přejeme vám
dobrou chuť!