Recepty
Caesar salát s ančovičkovým dresinkem

co bude potřeba

15 minut
2 porcí
Máslo 60 g
Olivový olej 30 ml
Česnek 2 stroužky
Chleba 1 krajíc
hladkolistá petržel hrst
strouhaný parmazán hrst
římský salát 1 ks
cherry rajčata 120 g
na zálivku:
vejce 1 ks
ančovičky Sun&Sea nasekané 6 ks
hobliny parmazánu 50 g
kapary 2 lžíce
dijonská hořčice 2 lžíce
extra virgin olivový olej 100 ml

 

Vaše jarní detoxikační kůra může začít třeba Caesar salátem s ančovičkami a parmazánem.

Příprava
Caesar salát s ančovičkovým dresinkem

  1. Vejce vařte cca 3 minuty. Jakmile vejce zchladne, oloupejte ho a vyšlehejte v menší misce spolu s ančovičkami, kapary, citronovou šťávou a hořčicí.
  2. Potom opatrně přilévejte do zálivky olivový olej a zároveň neustále šlehejte, než zálivka zhoustne.
  3. Rozpusťte máslo a olivový olej a přidejte česnek. Chleba pokladený na plech přelijte touto směsí smíchanou s petrželkou. Pečte, až budou chlebové kousky zlatohnědé a křupavé, pak je posypte částí nastrouhaného parmazánu, dokud jsou teplé.
  4. Do misky dejte nakrájený salát, cherry rajčátka, chlebové krutony a vše zalejte zálivkou a dozdobte parmazánem.

Použitý produkt

Přejeme vám
dobrou chuť!